Atac armat în Paris

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Astăzi a avut loc un atac armat în Paris. Un bărbat în vârstă de 69 de ani a deschis focul. Trei persoane au fost ucise și alte trei au fost rănite

Atacul a avut loc lângă un centru cultural kurd, aflat într-un cartier plin de viață din Paris. Acolo se mai afla un restaurant și o frizerie. Potrivit Associated Press, atacatorul a fost rănit și arestat.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru omor și tentativă de omor. Procurorul din Paris a spus că suspectul avea antecedente. Inclusiv o arestare pentru atacarea migranților care locuiesc în corturi. Anchetatorii iau în considerare un posibil motiv rasist pentru împușcătură.

În timp primarul din Paris dădea declarații reporterilor de la fața locului, o mulțime din apropiere a scandat: „Erdogan, terorist” – referindu-se la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan – și „Statul turc, asasin”.

Parisul este acum un oraș plin de activitate înainte de weekendul de Crăciun. Departamentul de poliție din Paris a avertizat oamenii să stea departe de zonă. Vestea unui atac armat în Paris a întristat turiștii

În 2013, trei femei activiste kurde, inclusiv o fondatoare a Partidului Muncitorilor din Kurdistan sau PKK – au fost găsite împușcate într-un centru kurd din Paris. Un cetățean turc a fost acuzat de uciderea lor. suspiciunile au căzut și asupra serviciului de informații turc.

Armata Turciei luptă împotriva militanților kurzi afiliați PKK, în sud-estul Turciei, precum și în nordul Irakului. Turcia a lansat recent o serie de lovituri din aer și cu artilerie împotriva țintelor militanților kurzi sirieni din nordul Siriei. PKK este considerată o organizație teroristă în Turcia, Europa și Statele Unite. organizația a condus o insurgență armată împotriva statului turc din 1984.

Franța a fost lovită de o serie de atacuri mortale ale extremiștilor islamici în 2015-2016

Sursă alternativă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News