Germania a inaugurat primul terminal plutitor de gaze lichefiate

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Germania a inaugurat primul terminal plutitor de gaze lichefiate, transmite DPA. Cancelarul german, Olaf Scholz a fost prezent la inaugurare

Construcția sa, în timpul record de puțin sub zece luni, arată că țara noastră este capabilă de noi începuturi și viteză, a spus Scholz

El a fost însoțit de ministrul Economiei, Robert Habeck, de la Partidul Verzilor, de Ministrul de Finanțe Christian Lindner de la Liberi Democrați și de Prim-ministrul Saxonia Inferioară, Stephan Weil, de la Social-Democrați.

Terminalul plutitor de pe coasta Mării Nordului din Saxonia Inferioară. Este menit să ajute la reducerea decalajului în aprovizionarea cu gaz a Germaniei. Deficitul este cauzat de lipsa aprovizionării din Rusia.

Piesa centrală a terminalului este nava specială de aproape 300 de metri lungime „Höegh Esperanza”. Aceasta va transforma gazul natural lichefiat livrat de cisterne în stare gazoasă și îl va alimenta în rețeaua germană de gaze.

Scholz a deschis terminalul de pe nava de excursie Helgoland, care transportă în mod normal turiști. În jur de 400 de invitați au participat la ceremonia de pe navă.

Încă patru terminale de gaze lichefiate urmează să fie construite până la sfârșitul anului viitor: câte unul în Brunsbüttel (Schleswig-Holstein), Stade (Saxonia Inferioară) și Lubmin (Mecklenburg-Pomerania de Vest), plus un altul în Wilhelmshaven.

Potrivit Ministerului Economiei, împreună pot găzdui o treime din gazul natural necesar pentru aprovizionarea Germaniei.

Scholz a dat aprobarea pentru construcția terminalelor din Wilhelmshaven și Brunsbüttel pe 27 februarie. Aceatsa venit la trei zile după începerea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Sursă: DPA

Urmăriți Politic Media și pe Google News