Polițist belgian ucis de un tânăr aflat pe lista persoanelor extremiste

Police attend the scene of an incident in Brussels, Thursday Nov. 10, 2022. One police officer is dead and another injured in a stabbing attack in Brussels, which a Belgian judicial official says is suspected to be terrorism-linked. The suspected attacker was shot and “neutralized” after the stabbing Thursday evening, Belgian police said. (AP Photo/Sylvain Plazy)
buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un polițist belgian a fost ucis de un tânăr aflat pe lista persoanelor extremiste. De asemenea un al polițist a fost rănit într-un atac cu cuțitul

Suspectul belgian, care a executat șase ani de închisoare pentru infracțiuni de drept comun, a mers joi devreme la o secție de poliție pentru a-și exprima ura față de ei, dar nu a putut fi arestat înainte de a lansa atacul cu înjunghiere asupra a doi ofițeri de poliție în acea seară.

Bărbatul era pe lista OCAD, a declarat magistratul federal Eric Van Der Sypt. OCAD organizația care evaluează amenințările teroriste din Belgia.

Van der Sypt a spus că suspectul a strigat „Allahu akbar”, expresia arabă pentru „Dumnezeu este mare”, în timpul atacului cu înjunghiere, care a avut loc în jurul gării de obicei aglomerate din Bruxelles Nord, chiar după ora de vârf de seară.

Suspectul a fost identificat drept Yassine M, născut la Bruxelles în 1990. Infracțiunile sale de drept comun l-au pus după gratii între 2013 și 2019.

După atac, suspectul a fost aproape imediat împușcat și rănit de un alt polițist care se deplasase la fața locului. Starea atacatorului nu a fost dezvăluită. Autoritățile au spus că acesta a fost încă internat vineri și nu a putut fi interogat.

Vestea că un polițist belgian a fost ucis, a atins un nervi într-o națiune care a fost lovită de mai multe atacuri în ultimul deceniu, inclusiv atentate sinucigașe din 2016, care au ucis 32 de persoane și au rănit alte sute în metroul și aeroportul din Bruxelles.

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News