Regele brazilian al fotbalului a murit

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Pele, legenda fotbalului mondial a murit. Fostul mare sportiv avea 82 de ani. La începutul anului trecut a fost diagnosticat cu carcer la colon

Regele brazilian al fotbalului a câștigat trei Cupe Mondiale. Este singurul sportiv din lume care a reușit performanța asta. A devenit una dintre cele mai importante personalități sportive ale secolului trecut, a murit joi.

Purtătorul de stindard al „jocului frumos” urmase tratament pentru cancer de colon din 2021. A fost internat într-un spital din Sao Paolo în ultima lună cu multiple afecțiuni.

Agentul său Joe Fraga și-a confirmat decesul lui Pele

Considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai mari jucători de fotbal, Pelé a petrecut aproape două decenii încântând fanii și uimind adversarii, fiind cel mai prolific marcator al jocului, cu clubul brazilian Santos și echipa națională a Braziliei.

Harul, atletismul și mișcările sale fascinante au impresionat jucătorii și fanii. El a orchestrat un stil rapid și fluid care a revoluționat sportul – un fler asemănător samba care a personificat eleganța țării sale pe teren.

A dus Brazilia la culmile fotbalului și a devenit un ambasador global al sportului său într-o călătorie care a început pe străzile statului Sao Paulo, unde a lovit un șosete pline cu ziare sau cârpe.

Sursă: Associated Press

Urmăriți Politic Media și pe Google News