Un deținut a luat ostatici doi gardieni

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Un deținut din Germania a luat ostatici doi gardieni. Poliția criminală de stat a declarat că B., în vârstă de 30 de ani, luase ostatici doi gardieni ai închisorii ieri în jurul orei 21.00

Agresorul a fost depășit numeric de angajații penitenciarului, și a fost rănit. Se pare că și membrii personalului au fost răniți.

O investigație este în curs de desfășurare pentru a afla cum s-a desfășurat incidentul. Acesta a durat aproximativ două ore. Oficialii spun că investighează modul în care deținutul a reuși a să ia ostatici doi gardieni

Incidentul a declanșat o operațiune de poliție la scară largă, cu ofițeri de poliție puternic înarmați poziționați în fața închisorii.

Atacatorul de la Halle a fost condamnat la închisoare pe viață. Își ispășește pedeapsa în închisoarea Burg, cea mai mare și mai modernă închisoare de maximă siguranță din statul Saxonia-Anhalt.

B. este considerat un deținut necooperant și dificil. Acesta a încercat să evadeze din închisoarea Halle în iunie 2020. În timpul exercițiilor în aer liber, el a escaladat un gard de 3,4 metri căutând o ieșire din închisoare. A fost recapturat după scurt timp.

Pentru ce a fost găsit vinovat Stephan B.

Deținutul de extremă dreaptă a fost găsit vinovat de atacul terorist de la Halle din 9 octombrie 2019. Stephan B. încercase să arunce se aruce în aer în sinagoga orașului, unde 51 de oameni observau Yom Kippur. A eșuat pentru că nu a putut pătrunde cu arsenalul său de arme de foc și explozibili înn incintă

Frustat, el a ucis apoi împușcând două persoane. Trecătorul Jana L., în vârstă de 40 de ani, și Kevin S., în vârstă de 20 de ani, un pictor care își lua masa de prânz într-un magazin de kebab din apropiere. A mai tras apoi și aupra unor ofițeri de poliție și în alți trecători

În ciuda faptului că a trecut pe lângă poliția care ajunsese până atunci la sinagogă, a fost reținut doar 90 de minute mai târziu, la aproximativ 40 de kilometri în afara orașului.

El a fost găsit vinovat la sfârșitul procesului său de 26 de zile în decembrie 2020 și nu a arătat nicio remuşcare în instanţă. Judecătoarea Ursula Mertens a remarcat gravitatea deosebită a crimelor, descriind actele sale criminale drept „lași” și „crude”.

Sursă alternativă: DW

Urmăriți Politic Media și pe Google News