Volodimir Zelenski, vizită surpriză în SUA

buton facebook       buton share x-twitter       buton sharewhatsapp

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a efectuat o vizită surpriză în SUA. Acesta a fost primit de Joe Biden la Casa Albă

Zelenski a călătorit mai întâi de la KIev în Polonia cu un tren. Apoi a fost preluat de un avion militar american.

Este prima vizită a lui Volodimir Zelenski în afara Ucrainei de la începutul războiului

Vizita la Washington va include o adresare către Congres. Aceasta vine în timp ce parlamentarii americani urmează să voteze un pachet de cheltuieli pentru sfârșitul anului care include aproximativ 45 de miliarde de dolari în asistență de urgență pentru Ucraina. De asemenea, SUA se pregătesc să trimită rachete sol-aer Patriot în Ucraina

Vizita vine la o zi după ce Zelenski a făcut o călătorie îndrăzneață și periculoasă în ceea ce el a numit cel mai fierbinte punct de pe linia frontului de 1.300 de kilometri. Orașul Bakhmut din provincia ucraineană Donețk. Aici, a lăudat trupele ucrainene pentru „curaj, rezistență și forță”, în timp ce artileria a explodat în fundal.

Vestea că Volodimir Zelenski a efectuat o vizită surpriză în SUA, i-a surprins chiar și pe unii oficiali americani

Invazia Rusiei, care a început pe 24 februarie, și-a pierdut din avânt. Provinciile Donețk, Herson, Luhansk și Zaporizhzhia, anexate ilegal, rămân parțial contestate. Capturarea lui Bakhmut ar rupe liniile de aprovizionare ale Ucrainei și ar deschide o rută pentru ca forțele ruse să continue spre orașele care sunt bastionuri cheie ucrainene în provincia Donețk.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, după ce a sosit miercuri la Washington, că va purta discuții cu președintele Joe Biden pentru a consolida capacitățile de apărare ale Kievului împotriva invaziei devastatoare a Rusiei.

Foto: Reuters

Urmăriți Politic Media și pe Google News